Tutustu integraatiokehittäjän työhön
Frends tarjoaa merkityksellisen työnkuvan integraatioiden parissa, jossa vaikutetaan yhteiskunnan ydintoimintoihin tiedonkulun kautta.
Integraatiokehittäjä vaikuttaa yhteiskunnan ydintoimintoihin tiedonkulun kautta.
Suomalainen Frends iPaaS on nopeasti kansainvälisillä markkinoilla jalansijaa saanut integraatioalusta, joka auttaa yrityksiä automatisoimaan, skaalaamaan ja digitalisoimaan liiketoimintaansa.
Kehittäjille Frends tarjoaa merkityksellisen työnkuvan integraatioiden parissa, jossa vaikutetaan yhteiskunnan ydintoimintoihin tiedonkulun kautta. Ilman integraatioita maailma ei pyörisi.
🧐 Mitä integraatiokehittäjän työhön kuuluu?
Integraatiokehittäjä mallintaa työnkulkuja ja saa tiedon kulkemaan järjestelmästä toiseen. Esimerkiksi terveydenhuollon alalla lääkäri laatii sähköisen lähetteen laboratoriota varten, josta tulokset välitetään edelleen potilastietojärjestelmään. Siinä missä ennen tämä olisi todennäköisesti tarkoittanut paperilappujen lähettelyä ympäriinsä, nykyisin viestit kulkevat sähköisesti integraatioiden avulla.
Integraatioprosessien mallintamista tehdään pääasiassa sekä asiakkaan liiketoimintatarpeiden että järjestelmien dokumentaatioiden pohjalta. Haasteellisimpia ovat tilanteet, joissa dokumentaatio puuttuu tai on virheellinen, ja ratkaisua tulee lähteä itse selvittämään.
Monipuolinen ymmärrys tietokannoista, liiketoimintaprosesseista, kokonaisarkkitehtuurista, verkko- ja palvelinylläpidosta ja ylipäätään tiedon kulusta web-ympäristössä onkin hyödyllistä integraatiokehittäjän työssä.
Yhtenä helpoimmista low code -alustoista, Frends minimoi koodamisen määrän. Työssä vaaditaan kuitenkin ohjelmointiajattelua ja kokonaisprosessin ymmärtämistä. C# -koodia voi tarvittaessa kyllä Frendsiinkin upottaa – ilmaisuvoima ei siis lopu kesken.
⭐ Liiketoimintalogiikasta prosessilogiikkaa
Frendsin integraatiokehittäjät työskentelevät keskimäärin 1–5 asiakkuudessa, joissa työtehtävät riippuvat projektien tai pienkehityksen vaiheista. Työviikon kulkua ohjaavat tiimi- ja asiakaspalaverit, joissa käydään läpi yleisiä asioita ja työjonossa olevia tehtäviä. Mitä kokeneempi kehittäjä on, sitä enemmän hän vastaa oman työkuormansa priorisoinnista.
Tyypillisesti junior-kehittäjien työ on luonteeltaan selkeämpää ja ohjatumpaa: he saavat valmiit yhteyshenkilöt ja tiketit. Myös palvelupäällikkö toimii asiakkuuksissa aktiivisesti kehittäjän tukena. Kun tekninen vaatimustaso nousee, on integraatiokehittäjä usein suoremmin yhteydessä asiakkaaseen, toki sisällyttäen palvelupäällikön ja muut tiimiläiset viestintään.
Frends iPaaS on matalan koodin alusta, joten työskentely ei vaadi rungon tekemistä koodille, vaan integraatiokehittäjä pääsee “suoraan asiaan”: muuttamaan liiketoimintaprosessia tekniseksi toteutukseksi. Frends iPaaS tarjoaa paljon valmiita toiminnallisuuksia ja prosessien sekä taskien, eli prosessien rakennuspalikoiden, kopiointi on vaivatonta. Aiemmin tehtyä prosessia voidaankin hyödyntää sellaisenaan tai uuden pohjana. Myös prosessien testaaminen on helppoa kehityksen lomassa.
Työn luonne on pähkinöiden ratkomista ja tiedon etsimistä: joskus prosessia on rakennettava ja testattava vaillinaisilla tiedoilla. Vaikka työ vaatiikin paljon loogista päättelykykyä, on se samalla luovaa. Prosesseja voidaan rakentaa hyvin eri tavoin ja jokaisella kehittäjällä onkin oma kädenjälkensä. Toki on olemassa myös yleisesti hyviksi tunnustettuja toimintatapoja, joita pyritään noudattamaan.
Kokemuksen myötä kehittäjä oppii rakentamaan yhä yksinkertaisempia, tehokkaampia ja monikäyttöisempiä prosesseja, sekä hyödyntämään aliprosesseja. Myös kehittäjän ymmärrys virheenhallinnasta kehittyy. Hän oppii huomioimaan eri virhemahdollisuuksia sekä analysoimaan, onko määritelty virheenhallinta riittävä, vai onko esimerkiksi kohdejärjestelmän tai käsiteltävän sanoman jokin erikoispiirre jäänyt mahdollisesti huomioimatta.
⭐ Prosessien määrittelyä, kehitystä, katselmointia ja vianselvittelyä
Suurin osa asiakkailta tulevista kehitystarpeista käsitellään tikettien kautta Jirassa, jonka lisäksi sähköposti, Slack ja Teams ovat integraatiokehittäjien päivittäisessä käytössä. Yhden tiketin elinkaari voi olla tunnista puoleen vuoteen.
Työtehtäviä voidaan tarkastella tikettien kautta:
Määrittelytiketin lopputuloksena syntyy tekninen määrittely- tai prosessikuvaus, joka tehdään dokumentaation muotoon.
Kehitystiketillä rakennetaan määrittelyn pohjalta Frends-prosessi ja päivitetään lopuksi tarpeen vaatiessa päivitetään tai täydennetään alkuperäistä määritelmää, jotta prosessi on kunnolla dokumentoitu.
Katselmoinnissa kolmas osapuoli tarkastaa, että prosessi on määrittelyn mukaisesti ja hyviä käytäntöjä noudattaen rakennettu ja liittymä on dokumentoitu tavalla, joka tekee jatkokehityksestä ja tulevaisuuden virheiden selvittelystä sujuvaa.
Tuotantoon vienti: Kun prosessi on määritelty, tehty, katselmoitu ja testattu, se viedään tuotantoon. Jos prosessi ei toimi halutusti, saattaa se vaatia uudelleenmäärittelyä ja kehitystä.
Selvittelytiketti liittyy usein kartoitusvaiheeseen, jolloin selvitetään mitä halutaan tehdä ja tutustutaan esimerkiksi järjestelmien rajapintoihin. Kyseessä voi olla toisaalta vaikkapa Microsoftin päivityksiin liittyvä kartoitus- tai selvitystyö.
Ns. bugitiketit liittyvät yleensä prosessien virheenhallinnan tuottamiin hälytyksiin tai prosesseissa muuten havaittuihin puutteisiin. Kohde- ja lähdejärjestelmän dokumentaation avulla kehittäjä tutkii, mitä dataa liikkuu, mistä bugi johtuu ja miten se korjataan. Lisäksi apuna ovat itse virheilmoitus ja Frends-prosessi.
🏆 Miltä muutoin arki näyttää ja miksi Frendsillä viihdytään?
🌟 Frendsillä vaalitaan vahvaa kulttuuria ja yhteisöllisyyttä. Monipuolisten työtehtävien lisäksi Frendsin integraatiokehittäjän viikkoon kuuluu vaihtelevasti esimerkiksi mentorointia, sparrausta, koulutuksia, tekkitunteja, yhteisiä aamupaloja, kahvihetkiä, sekä vapaa-ajan tapahtumia ja harrastustoimintaa.
🌟 Frendsissä töitä tehdään omissa tiimeissä, mikä edesauttaa vahvaa yhteishenkeä. Tutulta tiimiltä on helppo kysyä neuvoa tai mielipidettä ja tekninen yhteisö ympärillä auttaa osaajia kehittymään ammatillisesti. Frendsiläiset mainitsevatkin hyvän työyhteisön ja tiimikaverit lähes poikkeuksetta yhdeksi työviihtyvyytensä kulmakiveksi.
🌟 Frends on niin tuote- kuin konsulttitalo, jossa oma, kasvava tuote tuo työhön mukavan twistin. Frendsin tuotekehitystiimi istuu lähellä kehittäjiä ja tarjoaa vastauksia eteen tuleviin pulmiin. R&D-tiimi pitää kaikille avoimia tekkitunteja, joissa käydään läpi tuotekehityksen kuulumisia ja keskustellaan mieltä askarruttavista asioista tekniseltä kulmalta.
🌟 Frends tarjoaa modernin, vakaan ja järkevällä otteella kansainvälisesti kasvavan integraatioyhteisön, jossa erilaisia elämäntilanteita ja työskentelytapoja tuetaan. Joustava työaika ja etätyö nousivatkin esiin tuoreimmassa henkilöstötyytyväisyyskyselyssä, jossa frendsiläiset antoivat joustavuudelle arvosanan 3.8/4.
🌟 Frendsin selkäranka on vankka ja tulevaisuus näyttää erittäin vahvalta. Frends on saanut myös tunnustusta kansainvälisessä 2023 Gartner® Magic Quadrant™ -tutkimuksessa.
Tutustu rooliin lisää tästä.
Tutustu myös, millaista kehitystyö on Frendsillä.
Kurkkaa avoimet paikkamme ja hae mukaan!
Frends will be friends
-
Senior Account Executive, Norway 🇳🇴
Norway · Frends Headquarters · Fully Remote
-
Mid Quality Assurance Engineer 12-17k 🇵🇱
Poland · Poland · Hybrid Remote
-
Senior Software Engineer with C# | 17-20K 🇵🇱
Poland · Poland · Hybrid Remote
-
Integration Architect | 65-81K 🇫🇮
Finland · Finland · Fully Remote
-
Senior Integration Developer | 55-69K 🇫🇮
Finland · Finland · Fully Remote
-
Integration Developer | 44-69K 🇫🇮
Finland · Finland · Fully Remote
-
Mid Software Engineer with C# | 8-16K 🇵🇱
Poland · Poland · Hybrid Remote
-
Open application for Senior Software Engineer | 50-65K SEK | 🇸🇪
Sweden · Sweden · Hybrid Remote
-
Open application
Headquarters · Frends Headquarters · Temporarily Remote
Get to know Frendszone
Read our posts-
Frends Success Story in Sweden—and a New Chapter in Norway
Join Frends as we grow across the Nordics! Under the leadership of Fredrik Wingren, our...
-
Frendszies Career Paths Continue: From Integration Consultant to COO – Timo’s Growth Story
The Frendszies career development series continues with Timo Vesa’s inspiring journey! In this blog, discover...
-
Frendszies Career Paths Continue: From Service Manager to Leadership - Heikki´s Growth Story
The Frendszies career development series continues! In this blog series, we showcase the journeys of...